WIE ZIJN WIJ

Elke

Teammanager

Mijn naam is Elke Crooijmans, ik ben hersteld van een verslaving. Ik ben als recreatieve gebruiker afhankelijk geworden van verdovende middelen. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik verstrikt raakte in mijn leugens en verslaving. Na een lange weg van herstel, met vallen en opstaan, ben ik sterker dan ooit tevoren. Mede dankzij het 12-stappenprogramma heb ik mijn zelfvertrouwen terug. Ik sta vol in het leven, kan weer genieten van alle kleine dingen en ben weer dolgelukkig met mijn kinderen. 

Mitchel

Kwaliteitsmanager

Mijn naam is Mitchel Verweij, ik ben hersteld van een verslaving. Al in mijn jonge jeugd kwam ik in aanraking met verdovende middelen. Mijn leven werd vanaf dat moment heel snel onhanteerbaar. Na een aantal mislukte trajecten, kwam ik in aanraking met het 12-stappenprogramma. Dit is letterlijk mijn redding geweest. Met grote dankbaarheid kan ik zeggen dat ik meerdere jaren abstinent ben en stevig in mijn herstel sta. Ik ben volledig ge-integreert en ben weer een volwaardig lid van de maatschappij! 

Vroukje

Casemanager

Mijn naam is Vroukje Goedhart en ik ben heel blij deel uit te mogen maken van dit enthousiaste team van BasicME. Eindelijk lang genoeg nuchter om vanuit mijn ervaringen met andere verslaafden te kunnen werken! Ik ben lang zoekende geweest naar de zin van het leven en naar de oorzaken van mijn verslaving. Ik studeerde af als Maatschappelijk Werker en volgde een langdurig spiritueel traject waarbij ik steeds meer inzicht kreeg in de (generatie) patronen die achter mijn verslaving zaten. Maar algehele abstinentie bereikte ik pas door het volgen van een 12-stappen programma. Hier leerde ik mensen kennen die al langer nuchter waren en die een goed leven hadden weten op te bouwen. Dat gaf mij hoop. Het was geen gemakkelijke weg, maar door nuchter te blijven kon ik weer waardevolle vriendschappen aangaan, de banden met mijn familie herstellen en een zinvol leven leiden. 

Annalise Jonkers-Stoffels

Persoonlijk begeleidster

Mijn naam is Annalise Jonkers, 45 lentes jong, geboren in Zuid Afrika. Ik groeide op in een wereld waar veel mensen verslaafd waren of raakten. Ik zag hoe mijn zus vocht tegen haar drugs- en alcoholverslaving. Zelf leed ik een groot gedeelte van mijn leven aan depressies, die o.a. een eetstoornis tot gevolg hadden. Ik hield me groot, studeerde en ging werken met jongeren in het reguliere onderwijs, in het inburgeringsonderwijs en met jongeren met een verslavingsproblematiek.

Het gegeven dat ik de helft van mijn leven in een andere cultuur heb doorgebracht heeft me geleerd om de verschillende problematieken niet enkel uit de meest geëigende westerse benaderingen te bekijken. Door meerdere herstelervaringen bij naasten, met verschillende problematieken, heb ik leren luisteren en begrijpen. Dat, samen met het 12-stappenplan en diverse vormen van therapie, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Elke mens is anders, maar uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor het eigen handelen. Samen met de collega’s van BasicME hoop ik mensen te leren vertrouwen te hebben in wie ze zijn en wat ze kunnen.

PAUL DE BOER

Persoonlijk begeleider

Mijn naam is Paul de Boer en ik ben herstellend verslaafd.

Jarenlang ben ik door middelengebruik steeds verder van mijzelf en de maatschappij verwijderd geraakt. Ik was zoekende, maar wist niet naar wat ik zocht. Omdat ik verward was voelde ik me vaak niet gezien en onbegrepen. Nadat ik besefte dat ik hier niet alleen uit zou gaan komen, durfde ik om hulp te vragen. Vanaf dat moment is er ontzettend veel veranderd en heb ik een nieuwe manier van leven gevonden.

Een leven waarin ik mezelf durf te laten zien en gehoor geef aan wat voor mij belangrijk is. Heel bijzonder om dat te mogen weggeven vanuit mijn eigen ervaring binnen het team van BasicME. 

René

herstelsupporter

Mijn naam is René, ik ben 74 jaar en heb, ruim 30 jaar ervaring binnen de werkgebieden Human Relations en Human Resources. Als herstellend verslaafde heb ik tevens kennis van de verslaafdenzorg in het algemeen en die van de verslaafden in het bijzonder. Vanuit deze kennis en ervaring wil ik een bijdrage leveren aan het welzijn van betrokkenen binnen onze organisatie.

TOT SLOT

Vanuit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat toen we in een onveilige thuissituatie terugkwamen na een klinische opname, dit resulteerde in een terugval. Hierdoor weten we hoe belangrijk goede en aanvullende nazorg is. Onze missie is om ons herstel met een warm hart uit te dragen naar andere herstellende verslaafden. 

”Niemand heeft de droom om verslaafd te raken. Verslaving is een ziekte die met de juiste zorg kan worden overwonnen”

Call Now Button